Comunicat de presă

Președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, dnul Vadim Ceban, s-a aflat pe 2 septembrie 2019 într-o vizită de lucru la Moscova, făcând parte din delegația oficială a Președintelui Republici Moldova, dnul Igor Dodon, împreună cu înalții demnitari de stat, ministrul Economiei și Infrastructurii, dnul Vadim Brînzan, și consilierii de stat al Președintelui țării, dnul Ion Chicu și dnul Aureliu Ciocoi.

Scopul vizitei de lucru al Președintelui Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz” a fost întrevederea cu președintele Consiliului de Administrație al SAP „Gazprom”, dnul Aleksei Miller. La întrevedere a participat și ministrul Economiei și Infrastructurii, dnul Vadim Brînzan.

La reuniune au fost discutate perspectivele cooperării în sectorul energetic. În special, s-au analizat condițiile de furnizare a gazelor naturale rusești în Republica Moldova. În acest sens, a fost abordată tema contractelor de furnizare a gazelor naturale către Republica Moldova și de tranzit al gazelor naturale prin teritoriul țării noastre în direcția țărilor din regiunea Balcanilor, începând cu 01 ianuarie 2020. Contractele semnate în acest sens de SAP „Gazprom” și SA „Moldovagaz” în baza cărora are loc furnizarea și tranzitul gazelor naturale expiră la 31 decembrie 2019.

În rezultatul întrevederii, părțile s-au înțeles ca, în perioada imediat următoare, să inițieze negocieri ce țin de contractele de furnizare a gazelor naturale și tranzitul acestora pentru anul 2020.

Partajează Share Tweet