Bilanțul consumului de gaze naturale în luna iulie 2020

Volumul consumului de gaze naturale în luna iulie curent a constituit 24,2 milioane de metri cubi, ceea ce este cu 11,7% mai puțin în comparație cu aceeași perioadă a anului 2019.  Totodată, potrivit serviciului pe presă al SA „Moldovagaz”, fața de luna iunie curent acest indicator a scăzut cu 12,1 milioane de metri cubi sau cca 33%.

Consumatorii casnici au plătit 97,6% din sumele facturate, ceea ce este cu 0,9 puncte procentuale mai puțin decât în luna iulie a anului 2019. În cazul consumatorilor noncasnici (persoanele juridice), ponderea transferurilor a fost de 96,9%, cu o scădere de 2 puncte procentuale. Întreprinderile din sectorul energetic și termic din țară au achitat facturile în proporție de 99,83%, ceea ce este cu 0,14 puncte procentuale mai puțin comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În perioada de referința, de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale au fost deconectate 69 unități de consum, datoriile posesorilor acestora fiind în mărime de 156 mii de lei. Totodată, față de 56 consumatori s-a aplicat condiția plații preventive, drept consecință a sistării anterioare a furnizării de gaze naturale.

Conform datelor SA „Moldovagaz”, nivelul total de achitare a consumului de gaze naturale de la începutul anului a atins cifra de 2 663,7 milioane de lei și acoperă 98,2% din volumul furnizat în perioada curentă.


Partajează Share Tweet