Calculator online pentru compensații

Pe site-ul SA «Moldovagaz» este plasat un calculator online, cu ajutorul căruia este posibil să fie socotită sau verificată valoarea compensației pentru gaze naturale. Acest instrument este disponibil atât pe pagina principală, cât și în rubrica „Consumatori”.

De menționat că atribuirea nivelului de vulnerabilitate este competența Ministerului Muncii și Protecției Sociale, iar SA „Moldovagaz” nu are dreptul să influențeze atribuirea inițială a nivelului de vulnerabilitate energetică, nici să-l schimbe ulterior. În cazul depistării discrepanțelor în mărimea compensației, consumatorul urmează să apeleze la „linia verde” guvernamentală 0 8000 5000, sau la adresa de e-mail support@compensatii.gov.md a Guvernului. După efectuarea modificărilor corespunzătoare în baza de date de către Ministerului Muncii și Protecției Sociale, furnizorul va primi un temei legal pentru efectuarea modificărilor în propria bază de date de consumatori.

În cazul în care în factură nu este indicată recalcularea compensației pentru perioadele anterioare de consum, atunci în conformitate cu clauza 56 din Regulamentul nr. 704 din 05 octombrie 2022, SA „Moldovagaz” va efectua toate modificările și completările in facturi în baza informației actualizate primite din partea Ministerului Muncii și Protecției Sociale în lunile următoare.

Compensația este acordată pentru primii 180 de metri cubi de gaze consumați lunar în sezonul de iarnă, iar volumul acesteia variază în funcție de gradul de vulnerabilitate energetică atribuit de Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Partajează Share Tweet