Conducerea SA „Moldovagaz” participă la conferința «Energy trading/Central&South Eastern Europe»

Situația din industria gazelor naturale din Republica Moldova, inclusiv implementarea Pachetului energetic III al UE, diversificarea rutelor de transport, structura pieței de gaze naturale a țării și pașii către liberalizarea acesteia, au fost prezentate de conducerea SA „Moldovagaz” la conferința internațională „Energy trading/Central&South Eastern Europe”, desfășurată în aceste zile la Viena. În calitate de speaker al unuia dintre panourile tematice, dl Vadim Ceban, Președintele Consiliului de Administrație al companiei, și-a exprimat viziunea asupra situației din sectorul energetic al Europei de Sud-Est în ansamblu, integrarea piețelor de gaze din regiune, inclusiv Republica Moldova, oportunitățile, provocările și tendințele de dezvoltare ale acestora în următorii ani.

Principalele subiecte ale forului sunt analiza crizei energetice din 2021-2022, prognozele de preț pentru gazele naturale în ajunul sezonului de încălzire 2023-2024, situația de pe piața gazelor naturale lichefiate, utilizarea tronsonului de transport al gazelor Transbalkanic în regim de revers, precum și dezvoltarea hub-urilor regionale de gaze. La conferință participă sute de experți, traderi și șefi de companii de furnizare din întreaga lume.