Conectarea noilor consumatori din raionul Ialoveni la rețeaua de gaze naturale

Racordarea noilor consumatori de gaze naturale a demarat și în satul Rezeni, raionul Ialoveni, după finisarea a încă unei etape de extindere a rețelei de distribuție. Potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, în localitatea respectivă au fost construite cca 1,5 kilometri de gazoduct cu un potențial de racordare a până la 43 consumatori noi. Lucrările de extindere vor continua și în viitor. Astfel, în anul 2021 se planifică să fie construite cca 2,1 kilometri de gazoduct cu posibilitatea de conectare a 55 consumatori, iar în anul 2020 se vor instala cca 2,3 kilometri de gazoduct, ceea ce va permite conectarea a până la 60 de consumatori.

Extinderea rețelelor este efectuată și în satul Puhoi din raionul Ialoveni. Potrivit planului pentru anul curent, în localitatea respectivă se vor construi cca 1,2 kilometri de rețea cu un potențial de conectare a 21 de consumatori. Lucrările de extindere în acest sat vor continua și în viitor.

Întreprinderea „Ialoveni-gaz” deservește raioanele Ialoveni, Strășeni, Anenii Noi, Criuleni și Dubăsari. În anul curent lucrări de extindere au loc în 10 localități. Acestea presupun construcția a peste 20 de kilometri de gazoduct și conectarea a cel puțin 388 consumatori. În 5 localități lucrările deja sunt finisate.

Bugetul programului de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor naturale pentru anul 2020 al grupului companiilor SA „Moldovagaz” a fost majorat de la 18 până la 52 milioane de lei.