Consecințele racordării neautorizate pentru consum fraudulos

O explozie puternică a avut loc pe 21 martie 2022 la orele 4:20 în or. Cahul.

Serviciul intervenție gaze 904 al SRL „Cahul-gaz” s-a deplasat imediat la fața locului și a deconectat alimentarea cu gaze din sector pentru a preveni posibilele consecințe ale unei eventuale scurgerii de gaze. În urma exploziei casa este distrusă în totalitate. Doar o singură persoană a avut de suferit. Din primele declarații a victimei, explozia s-a produs la momentul aprinderii luminii. Medicul de gardă a constatat arsuri puternice ale membrelor, de circa 70-80%.

Potrivit informațiilor preliminare, Serviciul intervenție gaze 904 al SRL „Cahul-gaz” a constatat o țeavă, camuflată sub tencuială, montată și racordată ilegal la trecerea prin perete până la contor care ieșea într-o cutie electrică, de unde avea loc conectarea printr-un furtun improvizat prin care se consuma ilegal gazele naturale. Cazul se cercetează.

SA „Moldovagaz” amintește tuturor consumatorilor săi despre faptul că în ultimii ani au avut loc mai multe tragedii din cauza nerespectării regulilor de securitate cu privire la utilizarea gazelor naturale, principalul factor fiind cel uman.

 

Partajează Share Tweet