Consum de gaze naturale în luna iunie 2020

Volumul consumului de gaze naturale în luna iunie curent a constituit 36,3 milioane de metri cubi, ceea ce este cu 36% mai mult în comparație cu aceeași perioadă a anului 2019. Totodată, potrivit serviciului pe presă al SA „Moldovagaz”, fața de luna mai curent acest indicator a scăzut cu 8,2 milioane de metri cubi, sau cca 18%.
 
Consumatorii casnici au plătit 96,7% din sumele facturate, ceea ce este cu 1,1 puncte procentuale mai puțin decât în luna mai a anului 2019. În cazul consumatorilor noncasnici (persoanele juridice), ponderea transferurilor a fost de 96,6%, cu o scădere de 1,1 puncte procentuale. Întreprinderile din sectorul energetic și termic din țară au achitat facturile in proporție de 99,8%, ceea ce este cu 0,1 puncte procentuale mai puțin comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.
 
În perioada de referința, de la rețea au fost deconectate 90 unități de consum, datoriile posesorilor acestora fiind în mărime de 179 mii de lei. Totodată, față de 65 consumatori s-a aplicat condiția plații preventive, drept consecință a sistării anterioare a furnizării de gaze naturale.
 
Conform datelor SA „Moldovagaz”, nivelul total de achitare a consumului de gaze naturale de la începutul anului a atins cifra de 2 485 milioane de lei și acoperă 97,7% din volumul furnizat.


Partajează Share Tweet