Datele contoarelor, colectate la distantă

Ținând cont de situația epidemiologică din țară, administrația SA „Moldovagaz” a aprobat o modalitate specială de colectare a datelor de la contoarele consumatorilor, care va reduce la minimum contactul fizic cu angajații întreprinderilor. Cei care nu dețin contoare telemetrice vor fi contactați telefonic pentru obținerea datelor. În cazul în care consumatorii nu vor fi disponibili telefonic, se va lua în calcul consumul mediu pentru perioada similara a anului trecut.

Datele contorului pot fi expediate și personal, apelând la numărul 1304, la Viber 067183364, accesând www.chisinaugaz.md în cazul locuitorilor municipiului Chișinău sau la telefoanele subdiviziunilor teritoriale de distribuție, contactele cărora pot fi găsite pe site-rile lor.

Reamintim consumatorilor că facturile pentru gazele naturale consumate pot fi achitate și prin intermediul site-ului www.moldovagaz.md. Mai mult, comisionul în mărime de 2 procente nu se va percepe.

Introducând într-o căsuța dedicată numărul contului său personal indicat în factura pentru consumul de gaze naturale (nu cel IDNP), consumatorii vor avea opțiunea să achite ușor, sigur și fără să iasă din casă consumul curent sau datoria existentă. Interfața programului oferă consumatorului și opțiunea de a plasa de sine stătător indicatorii actuali ai contorului personal de gaze naturale.

Tranzacția poate fi efectuată prin intermediul sistemelor de plăți sau a cardurilor bancare utilizate atât în Republica Moldova, cât și din afara țării. Conducerea SA „Moldovagaz” reamintește că, în perioadă de valabilitate, a codurilor epidemiologice nu se va purcede la deconectări.

Partajează Share Tweet