Datoriile pot fi achitate și în rate

Datoriile pentru gazele naturale consumate, inclusiv ale persoanelor fizice, acumulate în perioadă Stării excepționale în legătură cu pandemia COVID-19, pot fi achitate și în rate (reeșalonate) până la sfârșitul luni august anului curent. Potrivit serviciului de presă al SA „Moldovagaz”, pentru acest scop este necesar de a depune o cerere în scris la unul din Centrele relații cu consumatorii ale întreprinderii. În fiecare caz, decizia finală și schema de achitare a datoriilor se va lua într-un mod individual.

Potrivit datelor publicate anterior, volumul consumului de gaze naturale în luna mai curent a constituit cca 44,5 milioane de metri cubi, ceea ce este cu 15,6% mai mult în comparație cu aceeași perioadă a anului 2019. Consumatorii casnici au plătit 94,8% din sumele facturate, ceea ce este cu 2 puncte procentuale mai puțin decât în luna mai a anului 2019. În cazul consumatorilor noncasnici, ponderea transferurilor a fost de 95,4%, cu o scădere de 1,8 puncte procentuale.


Nivelul total de achitare a consumului de gaze naturale de la începutul anului a atins cifra de 2 255,8 milioane de lei și acoperă 96,7% din volumul furnizat. Reamintim, că în perioadă de valabilitate a Stării excepționale în legătură cu pandemia COVID-19, deconectări ale datornicilor de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale nu s-au efectuat.

Partajează Share Tweet