Declarație privind audierile parlamentare

În legătură cu publicarea și dezbaterea în Parlament a raportului Curții de Conturi privind activitatea SA „Moldovagaz”, administrația întreprinderii atrage atenția asupra structurii și însuși spiritului acestui document, care nu este unu obligatoriu, ci are caracter de recomandare.

În același context, SA „Moldovagaz” dă asigurări că discrepanțele financiare identificate de auditori nu se reflectă în nicio formă în tariful pentru consumatorii finali. Potrivit legii, în tarif sunt incluse prețurile de achiziție, tarifele de furnizare, transport și distribuție, precum și devierile tarifare negative, care s-au format în fond din cauza diferenței pronunțate dintre prețul de achiziție real și cel aprobat de Agenția Națională de Reglementare în Energetică pentru gazele naturale furnizate.

SA „Moldovagaz” va continua cooperarea cu autoritățile la toate articolele din Hotărârea Parlamentului Republicii Moldova, și va oferi permanent toate informațiile necesare.