Extinderea rețelelor de distribuție a gazelor în raioanele Ungheni și Călărași

Circa 240 de consumatori noi de gaze naturale (gospodării) din localitățile, deservite de întreprinderea „Ungheni-gaz”, se vor putea racorda la rețeaua de distribuție a gazelor în viitorul apropiat, fiind finalizate lucrările planificate de extindere a acesteia pentru anul curent. Astfel, in satul Măcărești, raionul Ungheni, au fost construite 43 de ieșiri de gaze (puncte de racordare), in satul Agronomovca aceasta cifra ajunge la 38, in satul Petrești - 66, in satul Frăsinești au fost instalate 61 de ieșiri, iar in satul Șicovăț - 17. In plus, rețeaua a fost extinsă și in satul Dereneu, raionul Călărași, unde numărul de consumatori noi va ajunge la 18 unități.

În total, în localitățile menționate au fost așezați cca 12 kilometri de conducte de gaze de presiune medie și joasă, precum și au fost instalate mai multe puncte de reglare a gazelor de tip dulap. În majoritatea gospodăriilor s-au construit deja rețele interne, iar procesul de conectare în unele localități va demara săptămâna viitoare, în timp ce în alte sate acesta este în derulare.

Per total pe țară se vor poza cca 99,3 kilometri de gazoduct, iar lucrările sunt efectuate în 49 de localități din țară. Numărul consumatorilor noi prognozați va constitui, la primă etapa, cca 1730, cu posibilitatea să fie dublat în perioadă următoare.

Partajează Share Tweet