Extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale continua

Mersul lucrărilor de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor naturale în raionale țării, gestionate de către ”Ștefan Vodă-gaz”, a fost inspectat de către membrul Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”, Ilie Tutunaru și șeful Direcției investiții și administrare a patrimoniului a întreprinderii, Dumitru Bicec. Vizita s-a efectuat în contextul implementării Planului investițional al companiilor din ramura gazelor naturale pentru anul 2020. 

Potrivit Planului, în trei localități din raioanele Ștefan Vodă și Căușeni urmează să fie construite cca 9,6 kilometri de rețea, ce va permite conectarea a cel puțin 145 consumatori noi. Totodată, se vor moderniza 13 posturi de reglare gaze, precum și se vor reamplasa cca 2,4 kilometri de gazoduct existent, cu scopul prevenirii unor eventuale situații de avarie.

La moment, s-au finisat lucrările la rețelele existente și se află în proces de execuție lucrările de extindere în satul Ștefănești, care prevăd construcția a cca 4,3 kilometri de gazoduct, cu capacitatea de conectare a 66 potențiali consumatori. În viitorul apropiat lucrări similare vor demara în satele Brezoaia și Purcari. 

”Ștefan Vodă-gaz” are în componența sa două filiale, care își desfășoară activitatea în raioanele Ștefan Vodă și Căușeni. Întreprinderea exploatează 1 427,5 kilometri de rețele de distribuție de presiune înaltă, medie și joasă, 39 stații de reglare a presiunii gazelor, 1 211 posturi de reglare a presiunii, 28 unități de evidență gaze și 44 unități de stații de protecție catodică. Per total, compania deservește cca 29 mii consumatori.

Partajează Share Tweet