Extinderea rețelelor de distribuție în satul Petrunea, raionul Glodeni

Peste 12 kilometri de gazoduct de presiune medie și joasă au fost instalate în ultimii ani în satul Petrunea, raionul Glodeni. Potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, doar în anul 2020 a fost pus în exploatare un segment nou cu o lungime de 1200 de metri, ceea ce a permis racordarea a 23 de consumatori noi. Totodată, potrivit proiectului, este implementat sistemul de gazificare unitreptat, care presupune instalarea punctelor individuale de reglare-măsurare a gazelor naturale de tip dulap pentru fiecare gospodărie.

„Se vede că acest sat trăiește, nu în ultimul rând grație dezvoltării infrastructurii. Noi preconizăm și in viitor să extindem rețelele de distribuție pe țară în general, căci gazele naturale astăzi sunt benefice consumatorilor atât din punct de vedere financiar, cât și reieșind din confortul în folosința echipamentului respectiv”, a menționat în cadrul unei vizite de inspectare în regiune membrul Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”, Ilie Tutunaru.

Potrivit planului de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor naturale în cadrul Programului investițional al „Bălți-gaz” pentru anul 2021, în satul Petrunea se vor instala 3,7 kilometri de gazoduct, ceea ce va permite conectarea a cel puțin 63 consumatori noi. În ziua de astăzi gazele naturale în satul respectiv sunt utilizate de către 169 consumatori casnici și 4 consumatori noncasnici, inclusiv primăria, grădinița de copii și gimnaziul.

Partajează Share Tweet