Fundația „Energia” și-a început activitățile

Fundația  pentru sprijinirea veteranilor și a angajaților din sistemul energetic „Energia” a finalizat procedurile legale de înregistrare și și-a început activitățile. Obiectivele organizației neguvernamentale includ oferirea asistenței foștilor și actualilor angajați din sectorul de gaze naturale și a ramurilor conexe acestuia din țară, care se află într-o situație dificilă.

Principalele activități ale fundației sunt

- asistență socială și financiară familiilor cu mulți copii și celor cu posibilități limitate, precum și pensionarilor din industria gazelor;

- participarea la evenimente de caritate, sociale și culturale, organizate de companii partenere;

- reprezentare și protecție la toate nivelurile social-economice, profesionale, de muncă, colective, precum și a drepturilor și intereselor individuale ale foștilor angajați ai sectorului;

- dezvoltarea de programe științifice și educaționale, care contribuie la crearea locurilor noi de muncă în sectorul energetic;

- promovarea culturii și artei;

- popularizarea și dezvoltarea modului sănătos de viață, sportului și turismului intern;

- protecția patrimoniului istoric, inclusiv a monumentelor.

Sursa principală de finanțare pentru activitățile fundației vor fi contribuțiile benevole ale tuturor persoanelor interesate în valoare de 2% din impozitul anual pe venit, în conformitate cu legislația în vigoare a Republicii Moldova, precum și alte donații. Fundația „Energia” a fost creată la inițiativa președintelui Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban.