Furnizat și achitat pentru gaze naturale în februarie 2020

Volumul consumului de gaze naturale în luna februarie curent a depășit 142 milioane de metri cubi, ceea ce este cu 2,4 puncte procentuale mai puțin decât în aceeași perioadă a anului 2019.

Nivelul total de achitare a atins cifra de 792,8 milioane de lei și acoperă peste 96% din volumul furnizat. Consumatorii casnici au platit circa 92% din sumele facturate, depășind cu 2,6 puncte procentuale cifrele din anul trecut. În cazul consumatorilor noncasnici, ponderea transferurilor a fost de 98,5%, cu o creștere de 7,9 puncte procentuale. Întreprinderile din sectorul energetic și termic din țară au platit facturile in proportie de 99,8%, adăugând 0,3% puncte procentuale față de luna februarie din anul 2019.

Potrivit SA „Moldovagaz”, 457 de consumatori au fost deconectați de la rețeaua de gaze naturale, a căror datorie constituie 750 de mii de lei. În același timp, 358 de consumatori finali au fost trecuți la plata preventivă pentru consumul de gaze naturale, drept consecință a deconectării anterioare a instalațiilor de gaze naturale ale acestora pentru încălcarea clauzelor contractuale.

Partajează Share Tweet