Gazificarea obiectivelor turistice este în toi

Peste 40 de consumatori noi din comuna Trebujeni, situată într-una dintre cele mai populare destinații turistice din țară, Orheiul Vechi, vor putea să se conecteze la rețeaua de distribuție a gazelor până la finele anului. Acest fapt a devenit posibil grație finisării lucrărilor de extindere a acesteia în localitatea respectivă, planificate pentru anul curent de către întreprinderea „Orhei-gaz”. Astfel, astăzi în Trebujeni deja sunt peste 80 de consumatori de gaze naturale.

La fel, rețele de distribuție sunt extinse și în satul Gordinești, raionul Rezina, în care au fost construite efectiv peste 70 de ieșiri (puncte conectare). În satul vecin Trifești, numărul consumatorilor noi va depăși 40 de unități, iar mulți dintre aceștia au deja instalate rețele interne de gaze.

În general, lucrările de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor se desfășoară în 15 localități din raioanele Orhei, Rezina, Telenești și Șoldănești, deservite de „Orhei-gaz”. Cumulativ în aceste sate sunt montați cca 30 de kilometri de gazoduct de presiune medie și joasă, ceea ce va permite racordarea a peste 550 de consumatori noi (gospodării și obiective turistice).

Per total pe țară în 2023 se vor poza cca 99,3 kilometri de gazoduct, iar lucrările sunt efectuate în 49 de localități. Numărul consumatorilor noi prognozați va constitui, la primă etapa, cca 1730, cu posibilitatea să fie dublat în perioadă următoare.

Grupul de companii „Moldovagaz” include întreprinderile de distribuție de gaze „Chișinău-gaz”, „Bălți-gaz”, „Ialoveni-gaz”, „Orhei-gaz”, „Ungheni-gaz”, „Cimișlia-gaz”, „Cahul-gaz”, „Gagauz-gaz”, „Taraclia-gaz” , „Stefan-Vodă gaz”, „Florești-gaz”, „Edineț-gaz”, deservind peste 770 mii de consumatori finali.

Partajează Share Tweet