Gazificarea satului Selemet din raionul Cimișlia continuă

Cel puțin 60 consumatori noi (gospodării) din satul Selemet, raionul Cimișlia, se vor racorda la rețeaua de distribuție a gazelor naturale după finalizarea lucrărilor de extindere a acesteia. Potrivit serviciului relații publice al „Moldovagaz”, lungimea totală a noului segment de gazoduct va constitui peste 2 kilometri, iar costul proiectului este de cca 975 mii lei. La moment în satul Selemet sunt înregistrate 1202 de gospodarii, dintre care sunt gazificate 262. Lucrările de extindere sunt efectuate conform Programului investițional al întreprinderii „Cimișlia-gaz” pentru anul curent. Acestea vor cuprinde 6 localități din raioanele Cimișlia, Leova și Hâncești, având un buget de peste 5 milioane de lei.

Totodată, bugetul preliminar total al programului de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor naturale din grupul SA „Moldovagaz” va constitui în anul curent 79,5 milioane de lei. Din suma respectivă 30 milioane de lei vor fi direcționați la construcția a 28,3 kilometri de gazoducte interrurale, un proiect de premieră pentru ultimii ani, realizat din sursele proprii ale întreprinderilor de distribuție „Moldovagaz”. Acest fapt va permite extinderea rețelelor până la hotarul mai multor sate, ceea ce va asigura demararea gazificării acestora.

Per total, se vor așeza cca 145 kilometri de gazoduct, iar lucrările se vor efectua în 63 de localități din țară. Numărul consumatorilor noi prognozați va constitui, la primă etapa, cca 2500, cu posibilitatea să fie dublat în perioadă următoare.

Partajează Share Tweet