În extinderea rețelelor de distribuție a gazelor se va investi în continuare

Bugetul preliminar al programului de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor naturale SA „Moldovagaz” va constitui în anul curent 79,5 milioane de lei. Potrivit serviciului relații publice al întreprinderii, din suma respectivă 30 milioane de lei vor fi direcționați la construcția gazoductelor interrurale, un proiect de premieră pentru ultimele decenii, realizat din sursele întreprinderilor de distribuție din grupul companiilor SA „Moldovagaz”. Acest fapt va permite extinderea acestora până la hotarul mai multor sate, ceea ce va asigura demararea gazificării acestora.

Per total, se vor așeza cca 145 kilometri de gazoduct, iar lucrările se vor efectua în peste 60 de localități din țară. Numărul consumatorilor noi prognozați va constitui, la primă etapa, cca 2500, cu posibilitatea să fie dublat în perioadă următoare. 

În anul trecut, rețelele de distribuție a gazelor s-au extins cu cca 130 de kilometri în 55 de localități. La ziua de astăzi sunt racordați 2710 consumatori noi, iar în perspectiva apropiată numărul acestora va crește cu 1400 de consumatori.

Partajează Share Tweet