Întrevederea cu Bașcanul Gagauz Yeri Irina Vlah

Continuarea gazificării localităților din Găgăuzia s-a discutat în cadrul întrevederii Președintelui Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, cu Bașcanul autonomiei Gagauz Yeri, Irina Vlah. Astfel, se preconizează lărgirea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale inclusiv în satul Dezghingea. Acest obiectiv de dezvoltare a rețelei urmează să fie inclus în planul investițional al întreprinderii pentru anul curent la momentul corectării acestuia.

În proces de dezbatere cu organele publice locale se află și dezvoltarea infrastructurii de distribuție a gazelor naturale în municipiile Comrat și Ceadîr-Lunga, precum și satele Copceac, Gaidar și Ferapontievca. Un subiect aparte al discuției a devenit gazificarea subzonei „Ceadîr-Lunga” din cadrul Zonei Economice Libere „Valcaneș”.

În funcție de termenul de pregătire a actelor de proiectare și ordinelor de cheltuieli, precum și calculelor eficienței economice, aceste obiective urmează să fie incluse în planurile investiționale SA „Moldovagaz” pentru perioadele următoare.

Partajează Share Tweet