Întrevederea cu Președintele Republcii Moldova

Pe 14 ianuarie 2020, Președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban a fost invitat de Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon pentru o întrevedere de lucru în care au discutat mai multe subiecte precum: rezultatele activității din anul trecut, inclusiv semnarea recentă a contractului cu SAP „Gazprom” și a acordurilor de interconectare cu operatorul din Ucraina, planurile pentru anul 2020, pregătirea rutei alternative de revers gaze pe coridorul Transbalcanic de aprovizionare cu gaze naturale a consumatorilor din Republica Moldova.

Referindu-se la planurile pentru anul 2020, Vadim Ceban a menționat că printre obiectivele majore se află demararea procesului de reorganizare a întreprinderilor din sistem. Se planifică crearea unei singure întreprinderi de distribuție gaze în baza celor 12 existente. Vor fi întreprinse măsuri de asigurare a independenței operatorilor de transport de gaze conform prevederilor Legii cu privire la gazele naturale. Vor fi efectuate schimbări și în cadrul SA „Moldovagaz”, în partea ce ține de furnizare a gazelor naturale în vederea optimizării și eficientizării activității întreprinderii.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a salutat soluționarea de succes a tranzitului gazelor naturale prin Ucraina, precum și gestonarea eficientă a riscurilor astfel încît țara noastră să fie asigurată cu gaze naturale pe viitor.