Investiții în extinderea rețelei de distribuție a gazelor naturale

Până la sfârșitul anului curent, rețeaua de distribuție a gazelor naturale din Republica Moldova se va extinde cu peste 123 de kilometri. Potrivit serviciului de presă al SA „Moldovagaz”, lucrările sunt efectuate în 56 localități din 30 raioane ale țării. După finalizarea acestora, acces la gaze naturale vor obține cel puțin 2756 consumatori potențiali noi.

În cazul întreprinderii „Chișinău-gaz”, lungimea totală a noului segment al rețelei va constitui cca 19 kilometri. Indicatori similari sunt și la companiile „Ialoveni-gaz” și „Orhei-gaz”, care au planificat extinderea cu cca 20 și 23 kilometri respectiv. În zona responsabilității „Cimișlia-gaz”, urmează să fie montați 15,7 kilometri de gazoduct de presiune medie și scăzută, „Bălți-gaz” 5,6 kilometri, „Edineți-gaz” 8,5 kilometri, „Florești-gaz” 10,3 kilometri, „Ștefan-Vodă-gaz” 9,6 kilometri, „Ungheni-gaz” 5,2 kilometri.

La sudul Republicii Moldova, compania „Gagauz-gaz” va instala cca 2 kilometri de rețea, „Taraclia-gaz” 1,2 kilometri, „Cahul-gaz” 3,1 kilometri. Bugetul total al proiectului depășește 50 milioane de lei. Suma include nu doar cheltuielile de gazoduct, dar și pentru echipamentul aferent, gen dulapuri de distribuție și altele, numărul cărora poate varia în funcție de localitate și alte condiții. Lucrările de extindere sunt efectuate în conformitate cu Planul investițional SA „Moldovagaz” și al societăților afiliate pentru anul 2020.

Partajează Share Tweet