Investiții în îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajații din ramura gazelor naturale

Un modul multifuncțional specializat a fost construit pe locul unui depozit vechi, situat pe teritoriul filialei „Strășeni-Gaz”, care face parte din întreprinderea de distribuție a gazelor naturale „Ialoveni-Gaz”. Potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, fosta clădire a fost ridicată în anii 30 ai secolului trecut, era într-o stare extrem de uzată și nu îndeplinea cerințele moderne, inclusiv referitor la siguranța condițiilor de muncă.

Noul modul este împărțit în boxe, inclusiv depozite pentru păstrarea uneltelor specializate, robinetelor, fitingurilor, contoarelor, vopselelor și altor materiale. Mai multe încăperi sunt rezervate pentru arhiva întreprinderii, un birou pentru dispecerat și o cameră de odihnă pentru membrii echipelor de intervenție de urgență. Modulul oferă, de asemenea, un vestiar cu dulapuri individuale pentru angajați, o sală de duș și blocuri sanitare.

„Modernizarea sistemului de distribuție a gazelor nu înseamnă doar investiții în extinderea rețelelor și construcția conductelor noi de gaz. Acest lucru se referă, nu în ultimul rând, la condițiile de muncă ale angajaților noștri și vom tinde ca acestea să corespundă standardelor general acceptate ”, a declarat la ceremonia de lansare a modulului Ilie Tutunaru, membrul al Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”.

„Strășeni-Gaz” are 103 angajați, care deservesc peste 700 de kilometri din conducte de gaz și echipamentele aferente.

Partajează Share Tweet