Lucrările de extindere a rețelei de distribuție a gazelor naturale în Sângera au demarat

Сel puțin 600 de consumatori potențiali noi a gazelor naturale vor putea să se conecteze la rețeaua de distribuție în Sângera, suburbia municipiului Chișinău. Potrivit serviciului de presă al SA „Moldovagaz”, lucrările de extindere a acesteia au demarat astăzi, 19 august, și urmează să fie finalizate până la sfârșitul anului curent.

„Noi suntem cointeresați în realizarea proiectelor de parteneriat cu organele publice locale, inclusiv privind trecerea unei părți a parcului municipal de autobuse la metan”, a spus în cadrul ceremoniei de lansare a lucrărilor membrul Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz” Ilie Tutunaru.

Lungimea totală a noului segment al rețelei va constitui 16 kilometri și va include gazoducte de presiune înaltă (1,6 kilometri), medie (2,8 kilometri) și joasă (11,7 kilometri). Totodată, se vor monta o stație de reglare-măsurare a gazelor de tip staționar și 19 puncte de reglare-măsurare a gazelor. Bugetul proiectului constituie 9,5 milioane de lei, acesta este inițiat de către Primarul general al capitalei, dl Ion Ceban, și urmează să fie realizat în parteneriat cu SA „Moldovagaz”, în conformitate cu Planul investițional „Chișinau-gaz” pentru anul curent.