Mesajul Președintelui Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”, dlui Vadim CEBAN

Vin cu acest mesaj pentru a explica rolul SA „Moldovagaz” în viața social-economică a Republicii Moldova, din viziunea mea personală și profesională, dar și a misiunii și obiectivelor pe care le vom trasa împreună cu echipa managerială pentru a le atinge în următorii ani de activitate.

SA „Moldovagaz” este cea mai mare companie energetică din Republica Moldova. Scopul activității SA „Moldovagaz” este aprovizionarea fiabilă cu gaze naturale a consumatorilor țării, în vederea asigurării unui nivel de trai decent și a unui confort cetățenilor din toate localitățile țării, dar și crearea condițiilor și infrastructurii necesare dezvoltării, funcționării și competitivității agenților economici.

Sunt conștient de impactul pe care îl are SA „Moldovagaz” asupra situației social-economice a țării. Înțeleg și faptul că imaginea corporativă a întreprinderii în societate, în rândul consumatorilor, fie persoane juridice și/sau fizice, nu este deloc bună.

Legea concurenței și a bunei dezvoltări economice a demonstrat că rezistă timpului și se dezvoltă acele societăți care au înteles că consumatorul are mereu dreptate și consumatorului trebuie să îi fie create circumstante în care el să plece mulțumit de felul în care a fost deservit. Orice întreprindere activează pentru a servi calitativ consumatorul său, și nu doar pentru a obține profit. Acesta va fi scopul pe care il vom atinge – pentru ca orice consumator al SA „Moldovagaz” să fie mulțumit de calitatea deservirii.

În perioada mandatului meu, SA „Moldovagaz” va fi o companie orientată spre clienții săi – adică spre consumatori. În acest sens, vom urmări ca serviciile prestate de toate companiile SA „Moldovagaz” să devină transparente, sigure și accesibile. Pentru a progresa pe această dimensiune vom crește competența resurselor umane ale SA „Moldovagaz”, în special vom pregăti cadre profesioniste, care vor avea misiunea modernizării și tehnologizării infrastructurii. Cea mai mare resursă de care dispune SA „Moldovagaz” este potențialul uman. Doar ulterior vine infrastructura și alte active materiale ale întreprinderii.

Vom avea un dialog deschis cu părțile interesate pentru a înțelege necesitățile în materie de investiții, vom analiza managementul riscurilor pentru fiecare dintre ele și vom comunica despre finalitățile investițiilor realizate.

Vom depune efort și vor urmări scopul să creștem încrederea societății în noi – doar astfel va crește și respectul față de munca noastră.

Am așteptări de la toate echipele SA „Moldovagaz”. Cele mai mari așteptări le am de la echipa managerială – aici mă refer, atât la grupul de manageri ai SA „Moldovagaz”, cât și la managerii întreprinderilor afiliate SA „Moldovagaz.

Vom crea un model nou de management. Toți managerii vor avea indicatori personali de performanță, și periodic se va purcede la evaluarea performanței personale a fiecăruia dintre ei. A fi manager, mai întâi de toate, înseamnă responsabilitate și competență. Vom monitoriza întregul proces pentru ca managerii noștri să fie lideri responsabili, inovativi și creativi.

În perioada următoare vom elabora și aproba o strategie de dezvoltare corporativă. Strategia va defini obiectivele în modernizarea și tehnologizarea infrastructurii, creșterea competențelor echipei și crearea unui model nou de management, bazat pe eficiența personală a fiecărui manager. Fiecare decizie luată noi, fiecare acțiune realizată de echipele noastre vor fi orientate spre satisfacerea nevoilor consumatorilor și a economiei naționale.

Vreau să spun că mizez pe susținerea Acționarilor SA „Moldovagaz” , organelor de conducere a întreprinderii și a întregii echipe manageriale în toate planurile de activitate scontate. O societate economică puternică și prosperă este atunci când scopurile acționarilor coincid, iar administratorul societății va dezvolta planuri de acțiuni operaționale și moderne pentru a ridica structura la un alt nivel de dezvoltare, având un singur scop – serviciul calitativ neîntrerupt tuturor consumatorilor Republicii Moldova.

Partajează Share Tweet