Noi consumatori de gaze naturale în raionul Ungheni

Zeci de consumatori noi de gaze naturale din raionul Ungheni se vor putea conecta la rețea în viitorul apropiat. Potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, în satul Agronomovka numărul acestora va constitui 86 de gospodării și 3 agenți economici. În același timp, rețelele sunt așezate și la obiectele importante din punct de vedere social din satul respectiv, inclusiv primăria, școală și centrul medical. În total, s-a construit peste 3,5 kilometri de gazoduct de presiune medie și joasă, precum și 2 puncte de reglare a gazelor de tip dulap.

În satul Șikovăț, care face parte din comuna Morenii Noi, au fost construiți aproape 2 kilometri din rețea și au fost instalate 2 puncte de reglare a gazelor, ceea ce va permite conectarea a 17 consumatori casnici. Ambele localități au primit acces la gaze naturale în acest an.

Bugetul preliminar total al programului de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor naturale din grupul SA „Moldovagaz” va constitui în anul curent 79,5 milioane de lei. Din suma respectivă 30 milioane de lei vor fi direcționați la construcția a 28,3 kilometri de gazoducte interrurale, un proiect de premieră pentru ultimii ani, realizat din sursele proprii ale întreprinderilor de distribuție „Moldovagaz”. Acest fapt va permite extinderea rețelelor până la hotarul mai multor sate, ceea ce va asigura demararea gazificării acestora.

Per total, se vor așeza cca 145 kilometri de gazoduct, iar lucrările sunt efectuate în 63 de localități din țară. Numărul consumatorilor noi prognozați va constitui, la primă etapa, cca 2500, cu posibilitatea să fie dublat în perioadă următoare.

Partajează Share Tweet