Noile tarife la gaze naturale sunt înaintate ANRE

SA „Moldovagaz” a înaintat Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) o cerere privind creșterea tarifului mediu pentru furnizarea gazelor naturale consumatorilor finali la prețuri reglementate pentru anul 2022. Astfel conform proiectul calculelor prezentate, tariful mediu la gazele naturale furnizate cu includerea parțială a componentei de corectare, formată de la începutul anului de gestiune, se propune să fie majorat până la 26 675 lei pentru o mie de metri cubi sau cu 31,5% mai mult.

Principalul factor care a cauzat necesitatea revizuirii tarifelor este creșterea semnificativă continuă a prețurilor de achiziție. Această decizie este în strictă conformitate cu legislația, ea va permite să fie acoperit integral prețul de achiziție și astfel se va asigura executarea condițiilor contractuale de plată față de furnizorul de gaze naturale.

Potrivit calculelor SA „Moldovagaz”, tarifele noi urmează să intre în vigoare începând cu data de 1 octombrie 2022. Tariful pentru gazele naturale la prețuri reglementate se aprobă de ANRE într-o ședință deschisă.

Partajează Share Tweet