Procesul de recalculare a costului gazelor naturale, consumate anterior de persoanele juridice, a fost finalizat

SA „Moldovagaz” a finalizat recalcularea costului gazelor naturale, consumate de persoanele juridice în perioada 1 ianuarie 2018 - 16 martie 2018, pentru o sumă totală de 304,758 milioane lei (inclusiv TVA). Potrivit serviciului relații publice al companiei, procesul a demarat în luna aprilie și s-a încheiat în august curent. În total, s-a făcut recalcularea pentru 9154 de persoane juridice, inclusiv pentru întreprinderile din complexul termoenergetic. În cazul SA „Termoelectrica” suma a fost de 161,352 milioane lei, iar la SA „CET-Nord” - 20,3 milioane lei.

Recalcularea a fost efectuată sub forma de compensare a costului furnizării curente de gaze, printr-un acord privind cesiunea dreptului de a solicita o datorie sau returnarea mijloacelor bănești pe contul persoanei juridice. În același timp, în anul 2018 s-a făcut un recalcul în valoare totală de 7,273 milioane lei (cu TVA) pentru 56 de persoane juridice, inclusiv cămine, cazangerii și întreprinderile de distribuție a gazelor, care nu fac parte din grupul de companii „Moldovagaz”.

Decizia de recalculare a costului gazului consumat a fost luată pe baza hotărârii Consiliului de Administrație al Agenției Naționale de Reglementare în Energetică în aprilie 2021.

Partajează Share Tweet