Racordarea consumatorilor noi de gaze în raioanele Orhei și Telenești

În unul din noile cartiere ale satului Peresecina, raionul Orhei, a demarat racordarea consumatorilor noi la rețeaua de distribuție a gazelor naturale, ca urmare a finalizării încă unei etape a lucrărilor de extindere a acesteia. Potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, per total au fost așezați cca 1,85 kilometri a segmentului nou de conductă de gaze, precum și au fost instalate câteva puncte de reglare-măsurare a gazelor. Grație acestui fapt va fi posibilă conectarea a cel puțin 35 de gospodării noi, iar lucrările la construcția rețelelor interne au fost finalizate în 11 dintre ele.

Conectarea noilor consumatori a început și în satul Țânțăreni, raionul Telenești, la fel deservit de întreprinderea „Orhei-gaz”. În localitate s-au construit cca 3,2 kilometri de conductă de gaz, cu potențialul de a racorda cel puțin 52 de gospodării.

Bugetul total actualizat al programului de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor naturale din grupul SA „Moldovagaz” va constitui în anul curent 82,87 milioane de lei. Din suma respectivă peste 25 de milioane de lei vor fi direcționați la construcția a 22,94 kilometri de gazoducte interrurale, un proiect de premieră pentru ultimii ani, realizat din sursele proprii ale întreprinderilor de distribuție „Moldovagaz”. Acest fapt va permite extinderea rețelelor până la hotarul mai multor sate, ceea ce va asigura demararea gazificării acestora.

Per total, se vor așeza cca 173 kilometri de gazoduct, iar lucrările sunt efectuate în 74 de localități din țară. Numărul consumatorilor noi prognozați va constitui, la primă etapă, cca 2960, cu posibilitatea să fie dublat în perioadă următoare.

Partajează Share Tweet