Racordarea consumatorilor noi de gaze naturale în raionul Cimișlia

Per total cca 50 de gospodării din satul Porumbrei, raionul Cimișlia, se vor putea conecta la rețeaua de distribuție a gazelor naturale până la sfârșitul anului curent. Potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, în cadrul programului de extindere a acesteia au fost așezați circa 1,8 kilometri de gazoduct. Lucrările de conectare efectivă a noilor consumatori se desfășoară în mod activ, iar la 40 dintre aceștia deja sunt construite rețele interne.

În prezent, în această localitate, deservită de întreprinderea „Cimişlia-gaz”, sunt înregistrați circa 300 de consumatori de gaze naturale. La fel, s-au încheiat lucrările de extindere a rețelelor și în localitatea vecină Iurievca, în care nivelul de acoperire cu rețele de gaze ajunge actualmente la 100%. Conform Programului investițional de extindere a rețelelor de gaze al „Cimișlia-gaz” pentru anul curent, în total au fost construiți 17,9 kilometri de gazoduct, cu un potențial de racordare a cel puțin 335 de consumatori noi.

Bugetul total actualizat al programului de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor naturale din grupul SA „Moldovagaz” va constitui în anul curent 82,87 milioane de lei. Din suma respectivă peste 25 de milioane de lei vor fi direcționați la construcția a 22,94 kilometri de gazoducte interrurale, un proiect de premieră pentru ultimii ani, realizat din sursele proprii ale întreprinderilor de distribuție „Moldovagaz”. Acest fapt va permite extinderea rețelelor până la hotarul mai multor sate, ceea ce va asigura demararea gazificării acestora.

Per total, se vor așeza cca 173 kilometri de gazoduct, iar lucrările sunt efectuate în 74 de localități din țară. Numărul consumatorilor noi prognozați va constitui, la primă etapă, cca 2960, cu posibilitatea să fie dublat în perioadă următoare.

Partajează Share Tweet