Rețelele de distribuție a gazelor din raionul Leova se extind

Lucrările de extindere a rețelei de distribuție a gazelor naturale în satul Cazangic, raionul Leova, planificate pentru anul curent, au fost finalizate cu succes. Potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, în total au fost așezați peste 3,3 kilometri de conductă de gaz și au fost instalate trei puncte de reglare-măsurare a gazelor de tip dulap. Drept urmare, va fi posibilă conectarea a cel puțin 70 de consumatori noi (gospodării). Totodată, lucrările de extindere se desfășoară în satele Sărăteni și Filipeni din același raion.

Bugetul total actualizat al programului de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor naturale din grupul SA „Moldovagaz” va constitui în anul curent 82,87 milioane de lei. Din suma respectivă peste 25 de milioane de lei vor fi direcționați la construcția a 22,94 kilometri de gazoducte interrurale, un proiect de premieră pentru ultimii ani, realizat din sursele proprii ale întreprinderilor de distribuție „Moldovagaz”. Acest fapt va permite extinderea rețelelor până la hotarul mai multor sate, ceea ce va asigura demararea gazificării acestora.

Per total, se vor așeza cca 173 kilometri de gazoduct, iar lucrările sunt efectuate în 74 de localități din țară. Numărul consumatorilor noi prognozați va constitui

Partajează Share Tweet