Rețelele de distribuție a gazelor se extind și în destinațiile turistice

Cel puțin 24 gospodării din satul Trebujeni, raionul Orhei, se vor conecta la rețeaua de distribuție a gazelor naturale după finalizarea lucrărilor de extindere a acesteia. Potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, punerea în funcțiune a noului segment este programată pentru sfârșitul lunii curente. În general, în raionul Orhei, deservit de întreprinderea de distribuție a gazelor „Orhei-gaz”, lucrări similare vor fi efectuate în 5 localități.

Bugetul preliminar total al programului de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor naturale din grupul SA „Moldovagaz” va constitui în anul curent 79,5 milioane de lei. Din suma respectivă 30 milioane de lei vor fi direcționați la construcția a 28,3 kilometri de gazoducte interrurale, un proiect de premieră pentru ultimii ani, realizat din sursele proprii ale întreprinderilor de distribuție „Moldovagaz”. Acest fapt va permite extinderea rețelelor până la hotarul mai multor sate, ceea ce va asigura demararea gazificării acestora.

Per total, se vor așeza cca 145 kilometri de gazoduct, iar lucrările se vor efectua în 63 de localități din țară. Numărul consumatorilor noi prognozați va constitui, la primă etapa, cca 2500, cu posibilitatea să fie dublat în perioadă următoare.

Partajează Share Tweet