Rețelele de distribuție se extind în conformitate cu planurile

Extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale SA „Moldovagaz” se efectuează în conformitate cu planurile. Potrivit serviciului relații publice al întreprinderii, lucrările se desfășoară pe teritoriul mai multor localități. Astfel, în raionul Florești acestea vizează satele Mărculești și Gura Camencii.

În primul caz, se vor construi 4,38 kilometri a conductei de gaz, cu un buget total de 1,53 milioane de lei și potențialul de a racorda până la 61 de consumatori noi (gospodării). În Gura Camencii s-a așezat 0,56 km de rețea, cu un buget de 261 mii lei, ceea ce va permite conectarea a până la 21 de consumatori noi.

Bugetul preliminar total al programului de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor naturale din grupul SA „Moldovagaz” va constitui în anul curent 79,5 milioane de lei. Din suma respectivă 30 milioane de lei vor fi direcționați la construcția a 28,3 kilometri de gazoducte interrurale, un proiect de premieră pentru ultimii ani, realizat din sursele proprii ale întreprinderilor de distribuție „Moldovagaz”. Acest fapt va permite extinderea rețelelor până la hotarul mai multor sate, ceea ce va asigura demararea gazificării acestora.

Per total, se vor așeza cca 145 kilometri de gazoduct, iar lucrările se vor efectua în 63 de localități din țară. Numărul consumatorilor noi prognozați va constitui, la primă etapa, cca 2500, cu posibilitatea să fie dublat în perioadă următoare.

Partajează Share Tweet