Rezolvarea problemei rambursării datoriei istorice

Un grup comun de lucru, cu obiectivul să rezolve problema rambursării datoriei istorice pentru gazele naturale consumate, a fost creat de către SA „Moldovagaz” și SA „CET-Nord”. Potrivit serviciului de presă al SA ”Moldovagaz”, la data de 30 iunie 2020 datoria CET-Nord depășește 185 milioane de lei. În componența grupului sunt incluși și reprezentanții întreprinderii „Bălți gaz”, care, împreună cu SA „Moldovagaz”, este printre creditorii principali ai producătorului de energie termică și electrică din Bălți.

În sarcinile grupului de lucru este inclusă elaborarea planului de stingere integrală a datoriei pentru gazele naturale consumate, care ulterior va fi prezentat organelor de conducere pentru aprobare. Cu scopul atingerii acestui obiectiv, se va efectua analiza detaliată a indicatorilor financiar-economici ai „CET-Nord”, precum și verificarea executării contractelor încheiate.

Rambursarea datoriei pentru gazele naturale, precum și neadmiterea creșterii acesteia de către întreprinderile din sectorul termoenergetic, la care statul este acționar, au fost menționate în cadrul ședinței Comisiei interguvernamentale moldo-ruse în luna septembrie 2019.


 

Partajează Share Tweet