Rezultatele anchetei de serviciu pornite la informația publicată în mass-media de consumatorul Iurii SACALÎ

La data de 22.08.2019, SA „Moldovagaz” s-a autosesizat pe marginea cazului, care a avut loc în întreprinderea afiliată SRL „Gagauz-gaz”, declarat de consumatorul Sacalî Iurii, reprezentant al acțiunii „StopHam”.

În urma anchetei de serviciu, s-a constatat că SRL „Gagauz-gaz” a întocmit actele de consum fraudulos cu încălcarea actelor normative în vigoare, iar directorul filialei „Comrat-gaz” al SRL „Gagauz-gaz” și specialistul coordonator în securitate corporativă și-au depășit atribuțiile de serviciu și competențele legale.

Doar furnizorul SA „Moldovagaz” este în drept să decidă asupra efectuării recalculării prin aplicarea sistemului paușal, să determine perioada pentru care urmează a fi efectuată această recalculare și să emită factura de plată. Competența SRL „Gagauz-gaz” se limita doar la activitatea de a depista, de a documenta și de a demonstra consumul fraudulos, fapt care nu a fost realizat.

Rezultatele investigației au fost expediate în adresa organelor competente de drept, directorul SRL „Gagauz-gaz” a demisionat, iar directorul filialei „Comrat-gaz” va fi sancționată disciplinar după revenirea din concediul medical.

SA „Moldovagaz” regretă de cele întâmplate și, în vederea preîntâmpinării acestor cazuri, solicită respectuos tuturor consumatorilor săi să divulge persoanele, care le încalcă drepturile, informându-ne prin orice sursă comodă de informare și/sau utilizând serviciul gratuit de pe pagina web al companiei - Petiție online.

Partajează Share Tweet