Ședința jubiliară a Asociației interrepublicane

Ședința jubiliară a Asociației interrepublicane de cooperare comercială și tehnico-științifică a întreprinderilor din sectorul de gaze a avut loc astăzi, 1 octombrie. În context, s-a desfășurat o conferință online a reprezentanțelor companiilor care fac parte din această organizație. Din numele Moldovei la eveniment au participat Președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz” Vadim Ceban, membrul Consiliului, Ilie Tutunaru, și șeful Direcției investiții și gestionare a patrimoniului, Dumitru Bicec.

Vadim Ceban a relatat colegilor din alte țări despre procesul de reorganizare a „Moldovagaz”, inclusiv în contextul implementării Pachetului energetic III UE. Printre altele, acesta presupune asigurarea independenței financiare și juridice a întreprinderii de transport gaze naturale „Moldovatransgaz”.

Asociația interrepublicană de cooperare comercială și tehnico-științifică a întreprinderilor din sectorul de gaze a fost fondată în anul 1990. Sarcina principală a organizației este schimbul de informație și experiența profesională. Membrii asociației sunt întreprinderile SAP „Gazprom”, SAP „Mosgaz”, SAÎ „Gazprom Armenia”, concernul „Beltolgaz” (Belorus), SA „Latvijas Gāze” (Letonia), SA „Letuvos dujos” (Lituania), compania „Eesti Gaas” (Estonia), compania „Gazum” (Finlanda), întreprinderea de transport gaze naturale „Vemex” (Cehia), SA „Moldovagaz” (Moldova), ÎF „Gaz Ucraina”, SA „KazTransGaz-Almatî” (Kazahstan).