Vizita de lucru a conducerii SA „Moldovagaz” în Găgăuzia

Păstrarea personalului și ritmului de muncă în procesul de reorganizare a ramurii de gaze naturale din Republica Moldova, în contextul implementării Pachetului energetic III al UE, este printre prioritățile de bază. Cu astfel de asigurări s-a adresat către colectivului stației de comprimare a gazelor naturale din or. Vulcănești Președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz”, Vadim Ceban, în cadrul unei vizite de lucru. „Activul nostru de bază sunt oamenii, care manifestă un profesionalism de invidiat  în activitatea lor”, a spus în cadrul întrevederii cu angajații Vadim Ceban. Totodată, el a menționat nivelul înalt de dotare tehnică a stației, în contextul automatizării proceselor operaționale.

Potrivit lui Vadim Ceban, pentru anul viitor sunt planificate lucrări de reparație în sala de mașini, precum și achiziționarea a câteva autospeciale, în listă fiind inclusa și o macara. De asemenea, colectivul a fost informat despre semnarea contractelor cu 12 traderi internaționali, care manifestă interes față de capacitățile sistemului de transport a gazelor naturale din Moldova, pentru a le tranzita către România. Conform prognozelor preliminare, la prima etapa, volumul ar putea atinge cifra de 3 miliarde de metri cubi pe an.

Despre reorganizarea ramurii Vadim Ceban a povestit și în cadrul întrevederii cu colectivul „Gagauz-gaz”. În lunile apropiate această urmează să fuzioneze cu alte 11 întreprinderi de gaze naturale într-o singură societate. Președintele Consiliului de Administrație SA „Moldovagaz” a relatat, că decizia respectivă este soluția optimă și reprezintă un compromis între interesele părților interesate, care va permite să nu mai fie aplicată practica subsidierii intercrucișate a tarifelor de distribuție, dar și va crește potențialul de management.  

Nivelul gazificării din Găgăuzia este printre cele mai înalte din tară și constituie 96,9%.

Partajează Share Tweet