Vizită de lucru a reprezentanților SA „Moldovagaz” în raionul Fălești

Reprezentanții SA „Moldovagaz” au avut o ședință de lucru cu conducerea Consiliului Raional Fălești, în cadrul căreia s-a discutat extinderea rețelelor de gaze din zonă, precum și punerea în funcțiune a unei conducte interrurale de gaze de presiune înaltă, care duce la satul Chetriș. Potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, acest proiect a fost lansat în anul 2006 în cadrul unuia dintre programele naționale de dezvoltare a rețelei de gaze naturale, însă ulterior a fost stopat din cauza încetării finanțării de la bugetul de stat și falimentul companiei-contractant.

În cadrul ședinței, șeful Secției investiții din cadrul Direcției investiții și administrarea patrimoniului SA „Moldovagaz”, Andrian Sîrbu, a menționat că compania este dispusă să finanțeze finalizarea proiectului, însă pentru aceasta, la prima etapă, este necesară determinarea stării tehnice a tronsonului de gazoduct construit anterior și punerea în funcțiune a acestuia, iar la a doua etapă - începerea construcției rețelelor de distribuție a gazelor în satul Chetriș, în conformitate cu Programul investițional pentru anul curent. Acest proiect presupune instalarea mai multor puncte de reglare-măsurare a gazelor cu potențial de conectare a aproximativ 135 de gospodării noi.

„În acest sens, cooperarea cu autoritățile locale din acest sat va juca un rol esențial. Este necesar să se obțină o eficiență economică maximă în ceea ce privește numărul de consumatori conectați pe un kilometru condiționat al rețelei de distribuție a gazelor”, a adăugat în cadrul întrevederii șeful Secției monitoring tehnic, protecție și prevenire a Direcției investiții și administrarea patrimoniului, Alexandr Arabaji.

Nivelul de acoperire cu rețea de gaze naturale în raionul Fălești este unul dintre cele mai scăzute din țară și ajunge la 19%. În același timp, în general în Republica Moldova, acest indicator depășește 60%. Astfel de întâlniri ale reprezentanților SA „Moldovagaz” cu autoritățile publice locale din Republica Moldova au loc permanent.

Partajează Share Tweet