Conectarea la gazoduct a unuia dintre cartierele din Comrat este în curs de desfășurare

Primele nouă gospodării situate în cartierul „Tinerețe” din municipiul Comrat sunt racordate la rețeaua de distribuție a gazelor, după finalizarea lucrărilor de extindere a acesteia. Potrivit serviciului relații publice al SA „Moldovagaz”, în total în acest cartier au fost așezați 4,34 kilometri de conducte de gaze de presiune medie și joasă, ceea ce va permite conectarea a 68 de consumatori noi. Acest proces va fi finalizat în funcție de construcția rețelelor interne în domicilii.

Bugetul total actualizat al programului de extindere a rețelelor de distribuție a gazelor naturale din grupul SA „Moldovagaz” va constitui în anul curent 82,87 milioane de lei. Din suma respectivă peste 25 de milioane de lei vor fi direcționați la construcția a 22,94 kilometri de gazoducte interrurale, un proiect de premieră pentru ultimii ani, realizat din sursele proprii ale întreprinderilor de distribuție „Moldovagaz”. Acest fapt va permite extinderea rețelelor până la hotarul mai multor sate, ceea ce va asigura demararea gazificării acestora.

Per total, se vor așeza cca 173 kilometri de gazoduct, iar lucrările sunt efectuate în 74 de localități din țară. Numărul consumatorilor noi prognozați va constitui, la primă etapă, cca 2960, cu posibilitatea să fie dublat în perioadă următoare.

Partajează Share Tweet