Consumul de gaze naturale în luna august

Volumul consumului de gaze naturale în luna august curent a constituit 28,4 milioane de metri cubi, ceea ce este cu 1,4 % mai puțin în comparație cu aceeași perioadă a anului 2019. Totodată, potrivit serviciului pe presă al SA „Moldovagaz”, fața de luna iulie curent acest indicator a scăzut cu 0,5 milioane de metri cubi sau cca 1,7%.

Consumatorii casnici au plătit 98% din sumele facturate, ceea ce este cu 0,8 puncte procentuale mai puțin decât în luna august a anului 2019. În cazul consumatorilor noncasnici (persoanele juridice), ponderea transferurilor a fost de 97,8%, cu o scădere de 1 punct procentual. Întreprinderile din sectorul energetic și termic din țară au achitat facturile în proporție de 99,84%, ceea ce este cu 0,14 puncte procentuale mai puțin comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În perioada de referința, de la rețeaua de distribuție a gazelor naturale au fost deconectate 77 unități de consum, datoriile posesorilor acestora fiind în mărime de 195,8 mii de lei. Totodată, față de 37 consumatori s-a aplicat condiția plații preventive, drept consecință a sistării anterioare a furnizării de gaze naturale.

Conform datelor SA „Moldovagaz”, nivelul total de achitare a consumului de gaze naturale de la începutul anului a atins cifra de 2 miliarde 785 milioane de lei și acoperă 98,6% din volumul furnizat în perioada curentă.

Partajează Share Tweet