SA „Moldovagaz” desfășoară seminarul de ramură în domeniul metrologiei și evidenței în sectorul gazelor

Specificul și noile abordări în metrologie, măsurarea și evidența consumului de gaze naturale au devenit subiectul dezbaterilor în cadrul unui seminar de ramură, desfășurat  pentru întreprinderile din sistemul SA „Moldovagaz”. Subiectele cheie de pe agenda evenimentului sunt legislația actuală în sectorul energetic, inclusiv regulile pieței de gaze naturale, citirea datelor de pe echipamentele de măsurare, măsurile de reducere a pierderilor de gaze, precum și familiarizarea cu utilajul și softurilor metrologic sofisticat.

„Având în vedere conjunctura curentă şi prețurile pentru gazele naturale, funcționarea corectă a dispozitivelor de măsurare, precum și reducerea pierderilor anuale are un rol primordial. Ne-am propus să reducem mărimea acestora până anul 2025 cu 8 milioane de metri cubi, până la 20 de milioane de metri cubi”, a declarat Președintele Consiliului de Administrație al SA „Moldovagaz”, dl Vadim Ceban.

La seminar participă câteva zeci de angajați ai întreprinderilor de transport și distribuție a gazelor, reprezentanții Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Agenției pentru Protecția Consumatorilor și Supravegherea Pieței, Institutul Național de Metrologie și Institutul Național de Standardizare și altora.

Partajează Share Tweet