Statistica adresărilor la contact-centrul 1304 de la începutul anului

Cca 27,5 mii de consumatori s-au adresat pe parcursul perioadei ianuarie - septembrie al anului 2022 la Contact-centrul SA „Moldovagaz” prin intermediul liniei telefonice unice 1304. Potrivit serviciului relații publice al companiei, majoritatea covârșitoare a apelurilor, și anume 25 419, au parvenit de la locuitorii capitalei.

Astfel, 3 505 de persoane s-au adresat în legătură cu lipsa facturii de plată, iar 5 481 au transmis prin această cale indicii contorului. În legătură cu relațiile contractuale au apelat 2 297 de consumatori, cu achitarea facturii – 10 679, cu erorile în facturare – 1 932, alte întrebări - 2931. Programul de lucru al centrului este de luni până vineri de la orele 8.00 până la 17.00, iar pentru situații de urgență este preconizat numărul 904, care este disponibil 24 din 24.

Totodată, numărul de utilizatori ai serviciului „Cabinetul personal al consumatorului” a constituit 10 230  de persoane, fiind de creștere de la începutul anului cu 4 184 de unități. Accesând contul său, utilizatorul poate verifica istoricul de consum pentru ultimele 12 luni, precum și bilanțul curent al acestuia. Alte opțiuni oferite din Cabinet includ posibilitatea de a expedia la distanță indicii curenți ai contorului, precum și să fie descărcată și achitată factura în regim online. La fel, consumatorul poate lăsa online cererea pentru a resemna sau rezilia contractul, să se adreseze pentru suport la contact-centrul întreprinderii, precum și să plaseze reclamații.

Serviciul este disponibil atât pentru consumatorii casnici, cât și pentru cei noncasnici (persoanele juridice). Mai mult, arhitectura cabinetului personal permite să fie corelate mai multe locuri de consum a gazelor naturale la un singur cont. La fel, indicii contorului pot fi expediați prin intermediul aplicației Viber ChatBot.

SA „Moldovagaz” a implementat și un sistem de suport pentru consumatori și pe baza mesagerului „Telegram” (https://t.me/MoldovagazSupportBot). Întrebările din partea consumatorilor sunt acceptate în regim 24 din 24 de ore, în timp ce răspunsurile sunt oferite după ce acestea au fost procesate de specialiștii companiei de luni până vineri.

Prin intermediul platformei online pe pagina companiei consumatorii au achitat  68 900 facturi în sumă totală de 75, 319 milioane de lei. La fel, începând cu luna august 2021, consumatorii de gaze din capitală pot apela la сall-centrul întreprinderii „Chișinau-gaz” la numărul 1305, pentru soluționarea problemelor de ordin tehnic și transmiterea indicilor.

Partajează Share Tweet