SRL ”Chișinău-Gaz” a dat în exploatare Stația Principală de Reglare Gaze ”Bîc”

SRL ”Chișinău-gaz” a dat în exploatare, la 15 decembrie 2017, după reconstrucție capitală și modernizare Stația Principală de Reglare Gaze ”Bîc”, care funcționează din 1987 și este una dintre principalele surse de alimentare cu gaze naturale a mun. Chișinău.

Lucrările de construcție și de montare a ”SRM-Bîc” și a conductelor tehnologice de claviatură au demarat în iulie 2017. Ca rezultat, Stația a fost în totalitate reconstruită și dotată cu sisteme performante de telemecanică și de telemetrie.

Realizarea proiectului dat va contribui substanțial la îmbunătățirea securității energetice a municipiului Chișinău, dat fiind că implementarea noului echipament previne situațiile de avarii și asigură furnizarea fiabilă a gazelor naturale către consumatorii.

Datorită realizării proiectului de reconstrucție/modernizare a fost posibilă creșterea productivității stației de aproape 4 ori, fiind atinsă capacitatea de transportare a gazelor naturale până la 180-200 mii m³/h. Acest lucru va permite, chiar și în cele mai grele condiții de iarnă, asigurarea fiabilă și neîntreruptă cu gaze naturale a mun. Chișinău.

Au fost îmbunătățiți și alți parametri tehnici precum presiunea de intrare și ieșire. În același timp, datorită utilajelor moderne instalate la această stație, a devenit posibilă conectarea/deconectarea și reglarea presiunii gazelor la distanță, prin dispecerat, ceea ce va permite să se intervină rapid atunci când va fi nevoie de mărit sau micșorat debitul consumului de gaze din mun. Chișinău.

 

 

Partajează Share Tweet Plus